Book værkstedstid online

Fords nye luftfilter beskytter mod allergener og vira

04-06-2020

Ford-ejere kan nu udstyre deres bil med et optimeret luftfilter, der opfanger støv, pollen og andre allergifremkaldende partikler.

Filteret ved navn Ford MicronAir ProTect er udviklet af filtreringsvirksomheden Freudenberg. Det anvender kul og et aktivt lag med blandt andet citronsyre til at beskytte mod uønskede bakterier, allergener og vira, der kan være sundhedsskadelige.

“Allergi over for støv og pollen kan ofte være et problem for bilejere og deres passagerer, og det kan i værste fald føre til sundhedsmæssige problemer. Vores nye filter beskytter både billigt og effektivt mod disse mikropartikler,” forklarer Nigel Brackenbury, eftermarkedsvicedirektør hos Ford Europa.


Sådan virker det
Når Fords MicronAir ProTect monteres i bilens ventilationssystem, mindsker det koncentrationen af skadelige partikler, der slipper ind til kabinen. Filteret har et aktivt kulstof, der beskytter mod skadelige forureningspartikler og syregasser.

Derudover består det også af en mikrofiberbarriere på flere lag, der opfanger de mindste partikler, såsom pollen og støv, helt ned til 0,05 mikrometers størrelse – svarende til mindre end en tusindedel af et menneskehårs tykkelse. 

Filteret kan også håndtere partikler i selve kabinen. Det viser sig at være 99,9 procent effektivt i at udrydde vira, der kommer i kontakt med filterets aktive lag. Disse inkluderer svineinfluenza (H1N1) og forkølelsesvirussen HCov-229E. På nuværende tidspunkt er det for risikabelt at teste filteret mod COVID-19, men Freudenberg forventer, at det vil kunne få samme effekt.

Det nye MicronAir ProTect kan købes og monteres hos Ford-forhandlere landet over med alle nødvendige sikkerhedsforbehold for at mindske smittespredningen. Det fås til Focus, Kuga, Mondeo, S-MAX, Galaxy, Fiesta, Puma, EcoSport og Transit Courier. Filtre til flere Ford-modeller er også under udvikling.



Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDeskGå til tilbud

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S



Anmeldelser